Αναβολή πήρε η δίκη για το φονικό της Ζηλευτής, όπου βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ένας 82χρονος.
Η δίκη είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, αλλά λόγω κολλήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Δημήτρη Σαμαρτζή, αναβλήθηκε επ΄ αορίστου.
Το χρονικό
Ήταν 8 του Ιούνη, όταν ο 82χρονος Δημήτριος Νταμάγκας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αγροτόσπιτό του στη Ζηλευτή. Το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου εντόπισε η οικιακή βοηθός, όταν πήγε στο σπίτι για τις καθημερινές της εργασίες. Βλέποντας σημάδια παραβίασης του παλιού παραθύρου της αγροικίας, κατάλαβε ότι κάτι άσχημο συνέβη. Λίγο μετά, τον αντίκρισε άγρια δολοφονημένο, μέσα σε λίμνη αίματος και με συνθλιπτικά κατάγματα στο κεφάλι, ενώ σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία.
Η άμεση κινητοποίηση των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων και η μεθοδικότητα με την οποία έδρασαν, έφεραν άμεσο αποτέλεσμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Έχοντας στην διάθεσή τους αδιάσειστα στοιχεία, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 41χρονου, ανιψιό του θύματος.
Μετά από πολύωρη ανάκριση, ο δράστης «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα. Όπως ισχυρίστηκε επί χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και διέρρηξε περίπου στη 1 τα ξημερώματα το σπίτι του θείου του, με σκοπό να κλέψει χρήματα. Κάτι που έγινε καθώς βρήκε το ποσό των 160 ευρώ στο παντελόνι του 82χρονου.
Η υπόθεση πήρε άσχημη κατάληξη όταν το θύμα ξύπνησε από τον θόρυβο και αντιλήφθηκε τι συνέβη. Αναγνώρισε τον δράστη και εκείνος εκτός εαυτού –όπως ισχυρίστηκε- του επιτέθηκε με τον λοστό που είχε διαρρήξει νωρίτερα το παράθυρο, πολτοποιώντας του το κεφάλι.
Σήμερα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος βρίσκεται προφυλακισμένος στις Φυλακές της Μπαλκούρας.

tv10.gr