Σε περίπου ένα μήνα θα αρχίσουν να συνεδριάζουν οι τριμελείς επιτροπές για τις ενστάσεις κτηματολογίου, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6  ο υπεύθυνος του Γραφείου Κτηματογράφησης Κώστας Σαμπαρίνας:
«Σε δύο χρόνια θα έχουν καταργηθεί τα υποθηκοφυλακεία με την μορφή που τα ξέρουμε, και θα έχουμε ένα κτηματολογικό γραφείο στα Τρίκαλα με όλες τις πράξεις να γίνονται ηλεκτρονικά.
Αυτή τη χρονική στιγμή παραπέμπονται σε εξέταση από την αρμόδια επιτροπή οι ενστάσεις που γίνανε πέρυσι. Έχουν συγκροτηθεί 25 τριμελείς επιτροπές, θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τέλη Νοεμβρίου και μετά στα δικαστήρια και θα υπάρχει πλήρης δημοσιότητα για το πότε θα εκδικάζεται η κάθε υπόθεση.
Το σύνολο των ενστάσεων που θα παραπεμφθούν είναι περίπου 9.000, σε έναν αριθμό 340.000 δικαιωμάτων που έχουν δηλωθεί στο Νομό, είναι ένα σχετικά χαμηλό νούμερο.
Τον τελεσίδικο χαρακτηρισμό θα τον έχει η επιτροπή, αποτελούμενη από έναν τοπογράφο και 2 δικηγόρους ή πρωτοδίκες, και εντός δυο μηνών έχουν την υποχρέωση να βγάλουν την απόφαση τους.
Το μόνο κόστος ήταν τα 5 ευρώ ανά ένσταση που είχαν καταβάλλει από πέρυσι οι ενδιαφερόμενοι, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει άλλο έξοδο.»