Η πανδημία του κορωνοϊού αφήνει βαρύ το αποτύπωμά της και στην περιοχή των Τρικάλων, αφού σε καθημερινή βάση η πόλη θρηνεί την απώλεια ασθενών που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην ζωή. 

Το τελευταίο, άλλωστε, διάστημα η έξαρση του κορωνοϊού αποτυπώνεται στην δύσκολη και ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, με τις πάρα πολλές νοσηλείες ασθενών στις απλές κλίνες covid και δυστυχώς την γεμάτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με βαριά νοσούντες ασθενείς. Μάλιστα, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στην περιοχή, στο ΓΝΤ υπήρξαν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. 

Την τραγική πραγματικότητα περιέγραψε το πρωί της Τρίτης ο πολύ γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας, Μιχάλης Παναγιώτου, που διατηρεί γραφείο τελετών, μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός. 

Συγκεκριμένα, ανάφερε πως την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί στην περιοχή των Τρικάλων 20 θάνατοι συνανθρώπων μας από κορωνοϊό, με 7 από αυτούς το τελευταίο 48ωρο.  

Επιπλέον, μίλησε για τις τραγικές στιγμές που εκτυλίσσονται κατά την διαδικασία της τελετής και στη συνέχεια της ταφής των νεκρών, καθώς οι δικοί τους άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να τους δούνε για τελευταία φορά και να τους αποχαιρετίσουν. Όπως ανέφερε, τους είναι δύσκολο να πιστέψουν πως μέσα στο σφραγισμένο φέρετρο είναι ο δικός τους άνθρωπος. 

trikalaenimerosi.gr