Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 2005 από τα πυρά του ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζιλίν, τελέστηκε σήμερα στην Τρυγόνα Τρικάλων με πρωτοβουλία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων.

Οι δύο αστυνομικοί είχαν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της Τρυγόνας, όταν ο 23χρονος τότε κακοποιός, στην προσπάθειά του να αποδράσει, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από τα Γιάννενα στις φυλακές Κομοτηνής, απέσπασε το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός αστυνομικού και τους τραυμάτισε θανάσιμα.

Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο σημείο που οι δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και έχει κατασκευαστεί ένα μικρό μνημείο.

Την τελετή μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των αδικοχαμένων αστυνομικών, αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρκας, εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου Θεόδωρος Κολιοπάνος και ο πρόεδρος Αποστράτων Ν. Ιωαννίνων Σπυρίδων Κίτσιος.

Με εκτίμηση και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι θυσίασαν το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους την ζωή, στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος, από τον τόπο όπου πριν από 16 χρόνια οι συνάδελφοί μας δολοφονήθηκαν, επιμένουμε και καλούμε για μια ακόμη φορά την Πολιτεία να θωρακίσει το επάγγελμα του έλληνα αστυνομικού, προωθώντας επιτέλους τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη θεσμοθέτηση – αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

agon.gr