Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, υπό τη σκιά, ωστόσο, του κορονοϊού, που έφερε τα πάνω – κάτω στα σχέδια πολλών εκδρομέων. Η Μαγνησία παραμένει, όπως όλα δείχνουν, στους δημοφιλείς προορισμούς, καθώς σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι πληρότητες σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα φθάνουν το 90% και στο υπόλοιπο Πήλιο ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 60% - 65%, με υψηλά νούμερα να καταγράφονται, ταυτόχρονα, σε ορισμένες μονάδες.
Οι καιρικές συνθήκες βοηθούν τις εξορμήσεις των εκδρομέων και παρά την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, οι επαγγελματίες του τουρισμού ευελπιστούν ότι δεν θα λείψουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής.
Στο μεταξύ, έκδηλη είναι η ανησυχία, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων να υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος επηρεάζεται πάρα πολύ από την ακύρωση των εκδηλώσεων, απλά δεν έχει φανεί ακόμη σε μας. Ο καιρός βοηθά, αλλά θα προκύψει οξυμένο πρόβλημα, όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, αν συνεχιστεί η κατάσταση». Ανήσυχος, όπως και το σύνολο των συναδέλφων του άλλωστε, ο πρόεδρος, παρακολουθεί τις εξελίξεις διατηρώντας την ψυχραιμία του, ενώ καθιστά σαφές ότι οι ξενοδόχοι ακολουθούν με πολλή προσοχή τις οδηγίες, που δίνονται από την πολιτεία, «αλλά δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις», όπως υπογράμμισε.
«Οι ξενοδόχοι ούτως ή άλλως είναι ενημερωμένοι πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ασθενούς. Πάντα υπάρχει σύστημα στα ξενοδοχεία, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, πώς το προσωπικό λαμβάνει μέτρα ασφαλείας. Αυτά που ζητάμε είναι ηρεμία και ψυχραιμία, γιατί είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για την υγεία των συνεργατών μας και των επισκεπτών» είπε.
Παρακολουθούν τις εξελίξεις
Με το βλέμμα στον κορονοϊό οι επαγγελματίες της Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας υποδέχονται τους επισκέπτες του τριημέρου, παρά την απογοήτευση που προκλήθηκε λόγω της ακύρωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλους τους Δήμους.
Αναφερόμενος στην κίνηση του τριημέρου ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Θανάσης Μπαρούτας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επηρεαστεί σταδιακά η επισκεψιμότητα στη Μαγνησία. «Υπάρχουν επιπτώσεις και θέλουμε η πολιτεία να στηρίξει τον τουρισμό για μια ακόμη φορά, γιατί είναι η βαριά βιομηχανία», υπογράμμισε ο κ. Μπαρούτας, ενώ προσέθεσε ότι «σε πρώτη φάση είμαστε μουδιασμένοι, περιμένουμε την αντίδραση της αγοράς και μετράμε την τωρινή κατάσταση, αλλά και τις οδηγίες που δίνονται». Κλείνοντας ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς τόνισε ότι «εξακολουθούμε να είμαστε ασφαλής προορισμός, που μπορούμε να προσελκύσουμε αρκετό κόσμο με ασφάλεια».

taxydromos.gr