Κυκλάδες... μυθική συστάδα νήσων στέκουν και περιμένουν τον ταξιδιώτη να ανακαλύψει τα μυστικά τους. Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τις ενώνει. Τα ιδιαίτερα έθιμα, η μοναδική γαστρονομία, η ιστορία καθενός νησιού ξεχωριστά που τις απαρτίζει, συνθέτουν τον καμβά των Κυκλάδων. Δεν είναι απορίας άξιο επομένως, ότι από την αρχή της άνοιξης ως και τα τέλη φθινοπώρου εκτοξεύεται η αναζήτηση για δρομολόγια πλοίων Κυκλάδες, καθώς πολλοί θέλουν να επισκεφθούν δύο ή τρία νησιά ταυτόχρονα.

 Νύμφες που ο Ποσειδώνας μεταμόρφωσε σε βράχους, όταν προκάλεσαν την οργή του. Η κυκλική διάταξη των νησιών γύρω από το ιερό νησί της Δήλου, τόπο γέννησης του Απόλλωνα. Η συνεχής περιστροφή των πλοίων σε κύκλο λόγω των ορμητικών ανέμων, που φυσούν στην περιοχή. Όποια και από τις τρεις εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας κι αν διαλέξει κανείς, η ουσία παραμένει μια: Πολιτισμός χιλιάδων ετών, μυστήριο, πανέμορφα τοπία προς εξερεύνηση ωθούν πλήθους κόσμου να εξερευνήσει τις Κυκλάδες, αν έχουν χρόνο ή να προτιμήσουν το δρομολόγιο Πειραιάς Σέριφος για πιο γρήγορα..

Ταξίδι στην ομορφιά των Κυκλάδων με πλοίο

 Τα 33 νησιά και βραχονησίδες, με τα 24 από αυτά να κατοικούνται, οφείλουν το σχήμα και τη σύσταση του εδάφους τους σε σειρά σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων, με αποκορύφωση την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας 35.000.000 χρόνια πριν. Οι αμμώδεις παραλίες, τα βραχώδη τοπία, το λευκό των σπιτιών κάνουν μια μαγευτική αντίθεση με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους, όλα σήμα κατατεθέν του Αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, που μπορεί να ανακαλύψει κανείς απλώς διανύοντας την απόσταση Πειραιάς Σέριφος.

  Αν και η περίφημη Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική είναι κατά βάση μινιμαλιστική, συνιστά σημείο αναφοράς και για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής της. Μονόχρωμοι κύβοι, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό, λίγη ξυλεία καθώς δεν ήταν διαθέσιμη και πάχος τοίχων τέτοιο, ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη θερμοκρασία, είναι η βάση της αρχιτεκτονικής. Σε κάθε νησί ξεχωριστά θα συναντήσει κανείς τις επιπλέον προσθήκες στο χρώμα, στον διάκοσμο ή τη διαρρύθμιση, στοιχεία που σηματοδοτούν τις πολιτισμικές και ιστορικές διαφορές καθενός. Αυτή είναι και η γοητεία αυτού του συμπλέγματος άλλωστε.

 Οι Κυκλάδες άρρηκτα συνδεδεμένες με το ελληνικό καλοκαίρι δίνουν πληθώρα επιλογών για όλες τις προτιμήσεις. Όποιο βίωμα κι αν αποζητά κανείς από τον παραθερισμό, το βρίσκει σε ένα από τα δρομολόγια πλοίων Κυκλάδες. Στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, ρομαντικές διακοπές, απόδραση στην άγονη Γραμμή, κοσμοπολίτικος αέρας. Κάθε νησί συνιστά κι ένα γαστρονομικό ταξίδι στην τοπική κουζίνα και στο τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Όλα όσα μπορεί να δει κανείς στις Κυκλάδες, είναι όλα όσα τις ανάγουν σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.