Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ελλάδος στη Τιφλίδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Γεωργία με 4-2 και δεν θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Γερμανίας στο Euro2024.

Οι Γεωργιανοί ήταν πιο εύστοχοι στο φινάλε και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα δώσουν το παρών σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο στη Τιφλίδα ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ούτε η Γεωργία αλλά ούτε και η Ελλάδα έπαιρναν ρίσκα, με την «γαλανόλευκη» να μην έχει λύσεις απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ δεν δημιούργησε ούτε μία σημαντική ευκαιρία ενώ εκείνο του Βίλι Σανιόλ απείλησε από στατικές φάσεις. Στο 11′ η κεφαλιά του Κάσια πέρασε άουτ, στο 45′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση του Κακβεντάντζε ενώ στο 45’+1′ το σουτ του Σενγκέλια εντός περιοχής πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο, μεγάλη κατοχή της μπάλας αλλά υστέρησε σημαντικά στη δημιουργία φάσεων. Ένα σουτ του Τσιμίκα στο 65′ και μία κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 91′ ήταν εντελώς άστοχες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν απειλήθηκε, καθώς αναχαίτιζε άμεσα τις επιθέσεις των γηπεδούχων και απόλυτα φυσιολογικά το ζευγάρι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο της παράτασης.

Εκεί η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει, όντως πιο αποτελεσματική στο επιθετικό τρίτο, πιο απειλητική. Στο 100′ ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το σουτ του Μπακασέτα ενώ στο 102′ η κεφαλιά του Μαυροπάνου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 103′ το σουτ του Ρότα από καλή θέση εντός περιοχής σούταρε άουτ. Η Γεωργία, πάντως, παραλίγο να σοκάρει την Εθνική στο 105′ αλλά ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Νταβιντασβίλι.

Μάλιστα, στο 110′ ο Βλαχοδήμος έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Σιταισβίλι, διώχνοντας σε κόρνερ ενώ στο 120′ ο Μικαουτάτζε σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Γεωργία ήταν πιο εύστοχη, Μπακασέτας και Γιακουμάκης ήταν οι μοιραίοι για την Ελλάδα και η Γεωργία πήρε το εισιτήριο για το Euro2024.

Η διαδικασία των πέναλτι

Κοτσορασβίλι: 1-0
Μπακασέτας: Απόκρουση Μαμαρντασβίλι
Νταβιντασβίλι: 2-0
Μασούρας: 2-1
Μικαουτάτζε: Άουτ
Μπουχαλάκης: 2-2
Ντβάλι: 3-2
Γιακουμάκης: Άουτ
Κβεκβεσκίρι: 4-2

naftemporiki.gr