«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιστύλιο της Βουλής, μετά το πέρας της συζήτησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».
Σε ερώτηση για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ένα ακόμα πρόσωπο στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι κι έγινε» ανέφερε.
Σε άλλη ερώτηση, εάν αναμένονται και άλλα μέτρα ελάφρυνσης, εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα» υπογράμμισε.

naftemporiki.gr