Προβάδισμα 13,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 26%.
Σε ό,τι αφορά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 28% απαντά πως πάει «καλύτερα απ' ότι περίμενα» και το 30% «καλά όπως περίμενα». Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «άσχημα όπως περίμενα», ενώ το 9% «χειρότερα απ' ότι περίμενα».
Στην ερώτηση για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα το 64% των ερωτηθέντων απάντησε «στη σωστή», ενώ το 29% απάντησε «στη λάθος».
Άναφορικά με την αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το 64% εμφανίζεται να έχει θετική άποψη, με το 22% να τα κρίνει σίγουρα θετικά και το 32% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα αρνητικά» απάντησε το 11% και «μάλλον θετικά» το 13%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
    Ν.Δ.: 39,5%
    ΣΥΡΙΖΑ: 26%
    ΚΙΝΑΛ: 6%
    ΚΚΕ: 4,5%
    ΜέΡΑ 25: 4%
    Ελληνική Λύση: 3%
    Άλλο: 5,5%
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44% (έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 27% (έναντι 31% τον Ιούλιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

naftemporiki.gr