Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες βάσει του περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας.
Σε δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών».
Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο, σημειώνοντας πως «αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά πως επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο «αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή: Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».
Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. «Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως πλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» -όπως είπε- γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr