Σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. έχει καταστεί η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τον «εξορθολογισμό» των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας, μετά και την απόρριψη του σχετικού προσχεδίου από την Ιερά Σύνοδο.

Το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ασκείται κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράσχεται πλήρης στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας.

«Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για "συναλλαγή" με τον πρωθυπουργό» ανέφερε το Μαξίμου.

Και συνέχισε: «Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού»

«Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό» διερωτήθηκε, στο ίδιο πλαίσιο.

Και κατέληξε: «Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιό της για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας και ειδικά στην αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών, με την οποία έχει υποσχεθεί να «ανοίξει» 10.000 θέσεις στο δημόσιο.

Και όλα αυτά μάλιστα, παρότι η Ιερά Σύνοδος απέρριψε την αποχώρηση των κληρικών από το μισθολόγιο του δημοσίου, σε μία συνεδρίαση, από την οποία δεν έλλειψαν οι εντάσεις και οι… αποχωρήσεις Μητροπολιτών.

Σημειώνεται ότι χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «φιάσκο», ενώ κατήγγειλε ότι «φαίνεται πως υπήρξε μια προσωπική συνεννόηση, για να μην πούμε συναλλαγή, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή».

naftemporiki.gr