«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. 
Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «όλοι μάθαμε την αξία να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη σε όλους. Είναι ένα σημαντικό κληροδότημα που μας άφησε ο COVID-19 και το οποίο θα μείνει μαζί μας».
«Ιδίως μετά την πανδημία, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει μια νέα γενιά νικητών και ηττημένων», όπως είπε, προθέτοντας σε άλλο σημείο πως τον ανησυχεί ιδιαίτερα η νεότερη γενιά.
 «Ο COVID-19 κατέστησε σαφές πως μπορεί να πιστεύει κανείς στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, αλλά υπάρχουν στιγμές που το κράτος θα πρέπει να αναλάβει δράση και ουσιαστικά να παρέμβει για θέματα που οι ιδιωτικές αγορές δεν μπορούν αντιμετωπίσουν», εξήγησε.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κοινή διαπίστωση πως υπάρχει ένα εύρος θεμάτων στα οποία η ατζέντα των δύο φιλελεύθερων ηγετών έχει κοινά σημεία, όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Ενέργεια, η συμπεριληπτική ανάπτυξη με έμφαση στις ευκαιρίες για τους νέους και η Ισότητα των Φύλων.

naftemporiki.gr