Στους 250 ανέρχονται, μέχρι σήμερα, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, οι οποίοι διαβιούν μαζί με περισσότερους από 130 πλημμυροπαθείς, κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίοι έμειναν άστεγοι το περασμένο φθινόπωρο.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά και την κακοκαιρία «Daniel», με απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οι περίπου 900 πρόσφυγες του καταυλισμού του Κουτσόχερου μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλες Δομές της Νότιας Ελλάδας (Ριτσώνα, Θερμοπύλες κ.ά.), με δεδομένο ότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε οδική σύνδεση της Λάρισας με τη Βόρεια Ελλάδα. 

Σήμερα, πέντε μήνες μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα, περισσότεροι από 130 άστεγοι πλημμυροπαθείς, στην πλειοψηφία τους από χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας (Κεραμίδι, Πηνειάδα, Φαρκαδόνα, Μαραθέα, Κάστρο κ.ά.), παραμένουν φιλοξενούμενοι στο Κουτσόχερο, ενώ εξετάζεται η μετεγκατάστασή τους σε κοντέινερ που εγκαθίστανται στη Φαρκαδόνα, προκειμένου οι άστεγοι να μεταφερθούν κοντά στα χωριά τους.

Στο μεταξύ, προχθές στο Κουτσόχερο μεταφέρθηκαν περί τους 200 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ προ ημερών είχαν μεταφερθεί και άλλοι 50 πρόσφυγες από τη Συρία, όλοι τους με τις οικογένειές τους, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, διαβιούν αρμονικά με τους πλημμυροπαθείς.

Στο μεταξύ, μαζί με τους πρόσφυγες, επέστρεψαν στην εργασία τους και περίπου 110 εργαζόμενοι (καθαριότητα, φύλαξη κ.ά.), οι οποίοι είχαν μείνει άνεργοι από τον περασμένο Οκτώβριο μετά και την εσπευσμένη εκκένωση του καταυλισμού.

Με την ευκαιρία, να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η Υπουργική Απόφαση για την τοποθέτηση νέου διοικητή στον προσφυγικό καταυλισμό, θέση για την οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά 34 υποψήφιοι.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)