Κάλεσμα σε όλους τους φορείς της πόλης να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών εργαζομένων και συνταξιούχων απηύθυναν σήμερα τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τα οποία πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα τράπεζας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τον πλειστηριασμό του σπιτιού μιας συνταξιούχου, μονογονεϊκής οικογένειας τον επόμενο μήνα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας, “πρόκειται για ένα επισκευαστικό δάνειο που είχε ληφθεί πριν από την δεκαετή κρίση, το οποίο οδηγεί στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του σπιτιού ένα μήνα πριν εκδικαστεί η ανακοπή που έχει ασκήσει στο αρμόδιο δικαστήριο η δανειολήπτρια”.

Μέσω της συγκεκριμένης κινητοποίησης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, με κάθε μέσο μέχρι να διασφαλιστεί ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια τραπεζίτη. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής – λαϊκής κατοικίας, να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευθεί με νόμο η λαϊκή κατοικία.

ertnews.gr