Ξεκινούν τα έργα για την ανάπλαση της τάφρου Ι1 και την εξέλιξή της σε ένα μικρό γραμμικό πάρκο μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας).
Σκοπός του έργου είναι να ενταχθεί η περιοχή στον ιστό της πόλης με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων των ομόρων συνοικιών, η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και η σύνδεση  της Τάφρου με τις διαμορφώσεις στον Πηνειό ποταμό.
Σύμφωνα με την μελέτη η Τάφρος Ι1 αντιμετωπίζεται ως σύνολο και μετασχηματίζεται σε «Γραμμικό Πάρκο», μια πράσινη διαδρομή που αποτελεί προέκταση του δικτύου ελεύθερων χώρων πρασίνου της πόλης, συνέχεια της παραπήνειας διαδρομής.
Στην ουσία η περιοχή θα μετατραπεί σε υπαίθριο δημόσιο χώρος πόλο έλξης, συνάθροισης κοινού, αναψυχής, περιπάτου και ποδηλασίας.
Βασικό στοιχείο οργάνωσης αποτελούν οι διαδρομές για πεζούς και ποδήλατα, που διαπερνούν κατά μήκος την περιοχή και σηματοδοτούν τους επιμήκεις άξονες κίνησης του πάρκου.  Επίσης θα δημιουργηθούν υπαίθριοι χώροι – πλατώματα, ενώ το υπάρχον φυσικό πράσινο θα εξυγιανθεί, η κοίτη θα καθαριστεί ενώ θα φυτευτούν 160 νέα δένδρα.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και η αν.  προϊσταμένη του τμήματος Κτιριακών Έργων και Αναπλάσεων κα. Μαρία Κωτούλα.