Στα πρόθυρα της… κατάρρευσης βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς έναν και πλέον χρόνο μετά την αυτονόμησή του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δε διαθέτει ούτε διοικητή ούτε και Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως αδύνατη η περαιτέρω λειτουργία του ιδρύματος.

Έργα, δράσεις, διαγωνισμοί και προμήθειες αρκετών εκατομμυρίων βρίσκονται στον «αέρα» ακόμα και με κίνδυνο να χαθούν, με τον υπηρεσιακό διοικητή Απόστολο Κομνό να δηλώνει πλέον ανοιχτά ότι δεν μπορεί παρά τις προθέσεις του να δώσει λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα, καθώς ως αναπληρωτής διοικητής με την ιδιότητα του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο έχει, βάσει του νομικού πλαισίου, περιορισμένες δυνατότητες.

Με τα τεράστια και συσσωρευμένα προβλήματα του Νοσοκομείου να αναζητούν επειγόντως λύσεις παρά τις πιέσεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Κομνός σε μια κίνηση απόγνωσης έστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάδα στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη από τον οποίο ζητά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Στην αγωνιώδη επιστολή, την οποία κοινοποιεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναδεικνύει 11 συνολικά θέματα στα οποία δεν μπορεί να δοθεί λύση εξαιτίας της έλλειψης Διοικητικού Συμβουλίου – τα προβλήματα αυτά θα παρέμεναν σε εκκρεμότητα ακόμα και αν οριζόταν νέος διοικητής στη θέση του παραιτηθέντα Χαράλαμπου Μπαλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των μεγάλων θεμάτων που λιμνάζουν εξ΄αιτίας έλλειψης Διοικητικού Συμβουλίου είναι και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ύψους 13,8 εκ. ευρώ, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και δεν μπορεί να προχωρήσει.

Εκκρεμούν επίσης αποφάσεις για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αποδοχής δωρεών, επιχορήγηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.α.

 Δημήτρης Κατσανάκης Ελευθερία