«Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε στα σχολεία να μιλάμε με διευθυντές, δασκάλους, γονείς και κυρίως με μαθητές. Διότι είναι οι τελικοί επωφελούμενοι όλων των προσπαθειών μας. Θωρώ γόνιμη την διαδικασία αυτή, ήρθαμε εδώ να καταγράψουμε προβληματισμούς και αυτό θα το κάνουμε σε κάθε περιφέρεια της χώρας»
Τη  δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, κατά τη σημερινή επίσκεψή της σε σχολεία της Λάρισας.
Σε ένα από τα σχολεία στο 25ο Δημοτικό οι μαθητές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην υπουργό, προσφέροντάς της ανθοδέσμες ενώ ακολούθησαν τραγούδια και χοροί.
Η υπουργός Παιδείας συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών.
Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στου δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, λέγοντας τα εξής:
«Καταθέσαμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει πολύ σημαντικές αρμοδιότητες σε μια νέα ανεξάρτητη αρχή που έρχεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται σε ότι έχει να κάνει με ίδρυση νέων τμημάτων και σχολών να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων για να γίνει ενδελεχής αξιολόγηση και εν συνεχεία η αρμόδια αρχή να αποφανθεί αν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, αν συνάδει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας κλπ.».

esos.gr