Έκπτωση στην αξία των λογαριασμών κατά ένα (1) ευρώ, επί ένα χρόνο,  για όσους καταναλωτές επιλέξουν να εγγραφούν στην εφαρμογή eBill και να λαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικώς τους λογαριασμούς τους, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Στη σχετική ανκοίνωση της ΔΕΥΑΛ αναφέρονται τα εξής:
"Η έκπτωση που αποφασίστηκε θα ισχύσει για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών τους αλλά και για εκείνους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο eBill.
Με την ισχύ της απόφασης οι καταναλωτές που θα ενταχθούν σε αυτή την διαδικασία θα πάψουν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς με φυσικό τρόπο, οι οποίοι επιβαρύνονταν με το κόστος αποστολής του ενός (1) ευρώ ανά φάκελο.
Το συνολικό όφελος των καταναλωτών που θα ενταχθούν στην ηλεκτρονική διαδικασία εξόφλησης των λογαριασμών ανέρχεται σε 6 ευρώ/έτος/σύνδεση, δεδομένου ότι εκδίδονται έξι λογαριασμοί κατ’ έτος (ανά δίμηνο).
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΛ ήδη από το 2017 έχει προσφέρει την συγκεκριμένη επιλογή δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής λογαριασμών νερού.
Μέχρι σήμερα 2.145 καταναλωτές είναι χρήστες αυτής της διαδικασίας και ο αριθμός τους αυξάνεται με ρυθμό 40-50 ημερησίως.
Η απόφαση είναι ενταγμένη και πλήρως συμβατή με την επιλογή της ΔΕΥΑΛ αφενός να μειώσει το περιβαλλοντικό κόστος από την προηγούμενη διαδικασία αποστολής λογαριασμών και αφετέρου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών της μέσω επικοινωνίας και ενημέρωσής τους με SMSκαι e-mail αλλά και έγκαιρης αποστολής των λογαριασμών σ’ αυτούς.
Η τρέχουσα κρίση με τον ιό Covid-19 ανέδειξε με ακόμη πιο έντονο τρόπο την αναγκαιότητα της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών ώστε να παραμείνει απρόσκοπτη η λειτουργία των υπηρεσιών της επιχείρησης σε συνδυασμό με την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της."