Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των Φαρσάλων μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα, που άφησε πίσω του μια νεκρή γυναίκα, σπίτια και νοικοκυριά θαμμένα στη λάσπη και χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι και καλαμπόκι πλημμυρισμένα, λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή των προϊόντων.
«Ο κάμπος βυθίστηκε στη λάσπη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, «η τοπική οικονομία καταστράφηκε, οικογένειες ξεσπιτώθηκαν...».
Είναι χαρακτηριστικό πως στην Υπέρεια κάτοικοι κοιμούνται ακόμη τα βράδια στην εκκλησία του χωριού, όπου και κατέφυγαν από την πρώτη στιγμή προκειμένου να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά που σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι που γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση γειτόνων οι οποίοι τους απομάκρυναν από τα σπίτια τους πριν κατακλυστούν από τα νερά.
Τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου κλειστά έως και μεθαύριο Τετάρτη.
Στις πληγείσες εκτάσεις βρέθηκε σήμερα επικεφαλής κλιμακίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Φαρσάλων, πιστώνονται σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών 700.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων νοικοκυριών (600 ευρώ ανά οικογένεια), σύμφωνα και με τα όσα είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

ert.gr