Στην τελική ευθεία υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου προμήθειας και εγκατάστασης οκτώ παιδικών χαρών σε ισάριθμες τοπικές κοινότητες βρίσκεται ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Η μελέτη συντάχθηκε από την κ. Ε. Γιαννακού, μηχανικός της Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν με τον κορονοϊό οι 8 νέες παιδικές χαρές αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να ψυχαγωγούνται δημιουργικά και σε χώρους πιστοποιημένους για την ασφάλεια.

Στις 27 Μαΐου 2020 ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα δημοπράτησε μελέτη προϋπολογισμού 280.000,0€ (πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και Τακτικά έσοδα) που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση οκτώ παιδικών χαρών των οικισμών Καλυβίων Πεζούλας, Νεοχωρίου, Κρυονερίου, Μπελοκομίτη, Φυλακτή, Καρβασαρά, Αγίου Αθανασίου Λαμπερού, Μοσχάτου. Επίσης για τις παραπάνω θέσεις ανατέθηκαν εργασίες, προϋπολογισμού 12.650€, για την αποξήλωση των υπαρχόντων οργάνων και την προετοιμασία των χώρων, προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός. Η κάθε παιδική χαρά θα αποτελείται από εξοπλισμό (όργανα –κατασκευές –δάπεδα ασφαλείας), ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι. Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής σύμφωνους με τα Διεθνή πρότυπα. Εντός του Αυγούστου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να αρχίσουν οι εργασίες ασφαλείας για τα παιδιά Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παιδικές χαρές που υπήρχαν ξηλώθηκαν το 2018, διότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές.

Παράλληλα συντάσσεται μελέτη για την εγκατάσταση παιδικών χαρών και στις κοινότητες Κερασιάς, Μεσενικόλα, Καρίτσας Δολόπων και Μορφοβουνίου, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από την αρχική χρηματοδότηση και θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο.