Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ από το νομό Καρδίτσας που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν 15 και 16 Ιουνίου, ανέρχονται σε 956.
Αριθμός που είναι αυξημένος κατά 54, με δεδομένο ότι πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή 902.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στο KarditsaLive.Net η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σχετικό αίτημά μας και με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου η επεξεργασία των στοιχείων, η αύξηση αυτή αφορά 36 επιπλέον υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια και 18 υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ.
Στοιχεία για τα ΓΕΛ
Σε πιο επί μέρους τώρα στοιχεία ανά κατηγορία Λυκείου για τα Γενικά Λύκεια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 700. Από αυτούς οι 603 είναι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα να διαγωνιστούν για  πρώτη φορά, φοιτούν δηλαδή φέτος στην Γ’ Λυκείου ενώ οι 97 είναι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών. Τα αντίστοιχα περσινά νούμερα ήταν 562 και 102.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι στις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής (239), ακολουθούν οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών (191), των Θετικών Σπουδών (165), των Σπουδών Υγείας (101), ενώ υπάρχουν και 4 υποψήφιοι για Σπουδές ειδικών κατηγοριών. 
Τέλος να αναφέρουμε ότι από τους 700 υποψηφίους των ΓΕΛ γραπτώς θα δώσουν εξετάσεις οι 676 και προφορικά οι υπόλοιποι.
ΕΠΑΛ
Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ είναι 256, εκ των οποίων οι 204 δίνουν φέτος για πρώτη φορά και οι 52 είναι υποψήφιοι παρελθόντων ετών. Τα αντίστοιχα περσινά νούμερα είναι 201 και 37.
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ είναι 18 ειδικοτήτων με 5 από αυτές και συγκεκριμένα του Βοηθού νοσηλευτή (52),Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (47), Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής (22), Βοηθού βρεφονηπιοκόμων (20) και Τεχνικού Οχημάτων (18), να καλύπτουν περισσότερο από το 60% των υποψηφίων για φέτος.
Χαρακτηριστικό ότι η ειδικότητα βοηθός νοσηλευτή είναι η πρώτη σε προτιμήσεις όταν πέρυσι ήταν δεύτερη πίσω από αυτή του Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών που υποχώρησε μια θέση.
Από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ 251 θα δώσουν γραπτώς και 5 προφορικώς.

karditsalive.net