Εξήντα παιδιά, οικογενειών που έχουν πραγματικά ανάγκη, θα διδαχθούν φέτος δωρεάν μία ξένη γλώσσα, μέσω του κοινωνικού ξενόγλωσσου φροντιστηρίου, που υλοποιεί για 9η χρονιά ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Καρδίτσας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη του Συλλόγου τα οποία επωμίζονται το βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και το όποιο κόστος προκύπτει, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, μέσα από τα προγράμματα αλληλεγγύης του οποίου και με αυστηρά οικονομικά κριτήρια επιλέγονται οι δικαιούχοι.
Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη (25/9) συνέντευξη τύπου από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών  και τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο.
Εκ μέρους του Συλλόγου μίλησε η αντιπρόεδρος κ. Μελίνα Νικολάου που τόνισε ότι η προσπάθεια του Συλλόγου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κανένα από τα μέλη του δεν ξεχνά την σημασία της κοινωνικής ευαισθησίας γι αυτό και στηρίζουν τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου. Και τους στορίζουν, συνέχισε, όχι μόνο εκπαιδευτικά αλλά και συναισθηματικά όπως και ψυχολογικά, καθώς βρίσκονται δίπλα στον μαθητή τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και προσωπικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε, προσφέρουμε επί 9 συναπτά έτη, σε συνεργασία με τον Δήμο, δωρεάν μαθήματα καθώς και βιβλία μέσω των εκδοτικών οίκων, ύστερα από δική μας παρότρυνση προς αυτούς.  Και κατέληξε λέγοντας πως η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο να αποδειχθεί πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη γνώση. 
Λίγο αργότερα η έφορος PALSO κ. Σίσσυ Γεροδημητρού, εξήγησε ότι τα 60 παιδιά διανέμονται σε διάφορα φροντιστήρια των μελών και με δική τους επιλογή, πως φέτος καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις που υπήρξαν μέσω του Δήμου, που τηρούσαν τα κριτήρια και πως ανάμεσα στα 60 παιδιά υπάρχουν και 6 παιδιά οικογενειών προσφύγων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε πως στην κρίση που διέρχεται εδώ και χρόνια η χώρα εμείς πρέπει να δείξουμε τα κατάλληλα αντανακλαστικά και να κρατήσουμε πρωτίστως την κοινωνία ενωμένη και δεμένη.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε άξια συγχαρητηρίων την προσφορά του Συλλόγου Κέντρων ξένων Γλωσσών διότι δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο, ενισχύει αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη και βοηθά ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Τέτοιες ενέργειες κατέληξε δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να πάει καλύτερα και μας δίνουν ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία της Καρδίτσας και να πάμε μπροστά.
Τέλος να σημειώσουμε πως στη συνέντευξη παρέστη και ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Κέντρων ξένων Γλωσσών κ. Αναστάσιος Τασιάς.

karsitsalive.net