Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κηπευτικών του νομού, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, λόγω των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Όπως τόνισε το KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Σωματείου  παραγωγών του νομού Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Πούλιος, η αναστολή λειτουργίας που επιβάλλεται από τους Δήμους είναι μεν κατανοητή, λόγω της πανδημίας,  αλλά από την άλλη τα μέλη του Σωματείου έχουν ένα μήνα περίπου που δεν έχουν πάρει μεροκάματο.
Θα πρέπει, να γνωρίζετε, τόνισε, πως εμείς δουλεύουμε μόνο μέσω των λαϊκών αγορών και δεν έχουμε άλλους πόρους. Δεν παίρνουμε, συνέχισε, ούτε συνδεδεμένες ενισχύσεις, ούτε επιδοτήσεις, ούτε κάποιο άλλο έσοδο. Είχανε πει, σημείωσε, πως θα λάβουμε και εμείς το βοήθημα των 800 ευρώ, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε για κανένα 20ήμερο αλλά μας «πέταξαν έξω». Γίνεται μία συζήτηση να ενταχθούμε και ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να αποφασιστεί, αλλά προς το παρόν είμαστε ξεκρέμαστοι.
Φαίνεται, συνέχισε, να προωθείται μία λύση από τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου, για να υπάρξει επανέναρξη λειτουργίας των λαϊκών αλλά μόνο με παραγωγούς που είναι Δημότες σε κάθε Δήμο και αυτό είναι κάτι θετικό. Είμαστε σε επαφές και με το Δήμο Καρδίτσας μήπως υπάρξει και για εδώ τέτοια προοπτική, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Σίγουρα, όμως, πρόσθεσε πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι συνάδελφοι παραγωγοί τηλεφωνούν καθημερινά, συνέχισε και εκφράζουν την αγωνία τους για το πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους.
Οι παραγωγοί στο Δήμο Καρδίτσας, ανέφερε, δεν είμαστε πάνω από 60-70 άτομα. Συνολικά στο νομό είμαστε, είπε, 120 άτομα και άλλοι 20 επαγγελματίες (μανάβικα, ψαράδικα). Οπότε με τον κάθε Δήμο να φιλοξενεί τους παραγωγούς-δημότες, και αραιά θα είναι οι πάγκοι και με την απαραίτητη προσοχή θα τηρηθούν όλοι κανόνες ασφαλείας, ώστε και εμείς να δουλέψουμε για να μην πεινάσουμε και οι καταναλωτές να αγοράσουν τοπικά προϊόντα.

KarditsaLive.Net