Ένα βήμα πιο πέρα πήγε σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net η υπόθεση κατασκευής Αστυνομικού Μεγάρου στην Καρδίτσα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στις 19 Φεβρουαρίου 2020 για παραχώρηση έκτασης απέναντι από το νοσοκομείο, στη θέση "Τσαπόχα'.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα του φακέλου (απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ρυμοτομικό σχέδιο, συμβολαιογραφική πράξη, αποφάσεις άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών κ.λ.π. συγκεντρώθηκαν και έφθασαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εφόσον δοθεί το 'πράσινο φως" από το συγκεκριμένο Υπουργείο τότε ο φάκελος θα σταλεί για τα περαιτέρω στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά στη συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου με τα σωματεία των αστυνομικών του ν. Καρδίτσας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε προγενέστερο χρόνο είχε δεσμευθεί προφορικά ότι εφόσον βρεθεί οικόπεδο το όλο θέμα της κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου στην Καρδίτσα θα προχωρήσει.

Θυμίζουμε, τέλος, πως ο χρόνος ενεργειών είναι συγκεκριμένος καθώς στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την παραχώρηση της έκτασης των 7 στρεμμάτων  προβλέπεται πως από τη στιγμή που θα γίνει η παραχώρηση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να γίνει ένταξη του έργου σε χρηματοδικό πρόγραμμα διαφορετικά η έκταση επιστρέφει στο Δήμο.

karditsalive.net