Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σωκράτης Παππάς μετέφερε την πρόταση προς την Επιτροπή Διαβούλευσης.

Όπως τόνισε ο Δήμος Καρδίτσας πρωτοπορώντας σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και ενισχύοντας την ποδηλατική κουλτούρα προτίθεται να βρει κατάλληλο χώρο, διεθνών προδιαγραφών, περίπου 1,2 στρέμματων, για τη δημιουργία πίστας ποδηλάτου pumb track. Εφόσον κατασκευαστεί θα μπορεί να φιλοξενηθεί διοργάνωση διεθνών αγώνων που θα ενισχύσει τον ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή.

Σημείωσε πως θα πρόκειται για διαδρομή με άσφαλτο, κλειστού κύκλου, με στροφές και ευθείες, τμήματα με ανασηκωμένο χώμα, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως μετά από ενδελεχή έρευνα καταλήξαμε ότι ο καταλληλότερος χώρος είναι στο Παλέρμο και πιο συγκεκριμένα σε έκταση 3 στρεμμάτων στο νοτιοανατολικό άκρο, επισημαίνοντας την μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου.

Σύμφωνα με την εισήγηση προς την Επιτροπή Διαβούλευσης στο αθλητικό πάρκο δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος. Το οικόπεδο απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το γήπεδο του Αστέρα είναι κατάλληλο σε έκταση, αλλά απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης και δεν θα έχει την επιθυμητή επισκεψιμότητα. Στο Λουμάκη υπάρχει αρχιτεκτονική μελέτη ιδεών που δεν περιλαμβάνει την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

karditsapress.gr