Στα φαρμακεία του νομού Καρδίτσας, σε αντίθεση με άλλους νομούς, ακόμα και γειτονικούς, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με τα ραντεβού για εμβολιασμό των άνω  των 85 πολιτών.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Γαγάτσης, εντοπίζοντας τα προβλήματα που προαναφέραμε κυρίως στην αδυναμία να κλειστούν τα δεύτερα ραντεβού.
Σε μας, συνέχισε, προς το παρόν, όλα κυλούν ομαλά. Η ροή του κόσμου στα φαρμακεία είναι φυσιολογική, όλα τα ραντεβού τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο εμβολιασμό κλείνονται κανονικά και γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες.
Ανάλογη εικόνα έχουμε και στα ΚΕΠ της Καρδίτσας, όπου η ροή ήταν αυξημένη τις δύο πρώτες ημέρες, αλλά, όπως είπε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο προϊστάμενος κ. Γιώργος Βούζας, επήλθε μείωση. Φαίνεται τόνισε, πως οι άνθρωποι που θέλουν να κλείσουν ραντεβού επιλέγουν περισσότερο τα φαρμακεία. Ούτε στα ΚΕΠ, πάντως, παρουσιάστηκαν προβλήματα ημερομηνιών στα ραντεβού και όσοι σπεύδουν σε αυτά έχουν ημερομηνίες και για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.
Σημειώνουμε εδώ πως εικόνα για τον ακριβή αριθμό των Καρδιτσιωτών που έχουν σπεύσει μέχρι σήμερα σε φαρμακεία και ΚΕΠ δεν μπορούμε να έχουμε, αφού κάθε φαρμακείο γνωρίζει μόνο για τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτό, ενώ και στα ΚΕΠ δεν τηρούνται κάποια σχετικά στατιστικά στοιχεία, καθώς διεκπεραιώνονται πολλές υπηρεσίες ταυτόχρονα από το στελεχιακό του δυναμικό.
Αρχίζουν από το Σάββατο (16/01) οι εμβολιασμοί των άνω των 85
Εν τω μεταξύ αρχίζουν αύριο Σάββατο, στα δυο εν λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα του νομού, οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85. Τα ραντεβού ξεκινούν από τις 8 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ. Για το λόγο αυτό έχουν συσταθεί δύο εμβολιαστικές βάρδιες.
Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, που θα δεχθεί και τον μεγαλύτερο όγκο των ραντεβού, το κέντρο βρίσκεται στα Εξωτερικά Ιατρεία και συγκεκριμένο στο Παιδιατρικό ιατρείο, στον όροφο που είναι η κεντρική είσοδος του κτιρίου.
Το άλλο εμβολιαστικό κέντρο είναι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

KarditsaLive.Net (Π.Κ.)