Αυξημένες, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είναι οι νοσηλείες από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας.
Αν κάποιος δει ποσοστιαία την αύξηση, που ανέρχεται σε 33% θα την θεωρήσει μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα τα επιπλέον άτομα που νοσηλεύονται είναι μόλις τρία.
Πιο αναλυτικά την Τρίτη 17 Αυγούστου, το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net είχε καταγράψει 9 ασθενείς, στις ειδικές κλίνες που διατίθενται, ενώ σήμερα 24 Αυγούστου νοσηλεύονται 12 άτομα.
Οι αριθμοί αυτοί δεν προκαλούν πίεση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ανοδική τάση που καταγράφεται τον Αύγουστο. Θυμίζουμε ότι αρχές του μήνα είχαμε 7 ασθενείς και τώρα έχουμε 12, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την επιστροφή από τις διακοπές αλλά και για την αποτύπωση των "δράσεων" του Δεκαπενταύγουστου.
Σε ότι αφορά τώρα στα 12 άτομα που νοσηλεύονται, ηλικιακά το μικρότερο εξ αυτών είναι λίγο πάνω από 40 ετών και το μεγαλύτερο κοντά στα 85.
Η πορεία των εμβολιασμών
Η εμβολιαστική κίνηση στο νομό μας (όπως και στην υπόλοιπη χώρα) παραμένει, πάντως χαμηλή, το τελευταίο διάστημα. Από την αρχή της διαδικασίας, μέχρι και την Δευτέρα 23 Αυγούστου, έχουν γίνει 111.878 εμβολιασμοί με τους 55.661 να αφορούν σε σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών και τους 58.401 σε τουλάχιστον μία δόση. Το σύνολο των εμβολίων που έγιναν χθες ήταν 274 (137 πρώτη δόση και 147 δεύτερη δόση).
Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.454 νέους εμβολιασμούς που σημαίνει ότι κινούμαστε σε ένα μέσο όρο 242 εμβολιασμών ημερησίως.

KarditsaLive.Net