Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα  η 54η Διεθνής Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια, προς τιμήν του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. Πρόκειται για τον μακροβιότερο θεσμό που συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει δυναμικά την πορεία του βαδίζοντας προς την έκτη του δεκαετία. Ο εν λόγω θεσμός,  με την πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική, ιστορική και εθνική του διάσταση, είναι ευρέως καταξιωμένος, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και σε όλους σχεδόν τους δήμους της, ενώ η μεγάλη απήχηση της δράσης στο ευρύ κοινό, την καθιστά κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, συμβάλλοντας ενεργά στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Καρδίτσας.
Μέσα από τη Διεθνή Γιορτή, εκτός από την διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης, αναμένεται να προκύψουν μεγάλα οφέλη για την Καρδίτσα, αφού τονώνεται η τοπική αγορά και ενισχύεται η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι οι συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

tornosnews.gr