Σημαντική η σημερινή μέρα για εκατοντάδες υποψηφίους από το νομό Καρδίτσας και χιλιάδες σε όλη την χώρα, καθώς πλέον γνωρίζουν την Σχολή που θα φοιτήσουν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια του νομού οι καταστάσεις των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων που προέρχονταν από αυτά, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να τα δουν μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου Παιδείας.
Ονόματα στους αναρτημένους πίνακες δεν υπάρχουν (κάτι που ισχύει ήδη από πέρυσι), καθώς μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων και απαιτείται ο κωδικός του κάθε υποψηφίου για να μπορέσει να δει σε ποια σχολή εισάγεται.
Τα αποτελέσματα αρχικά έφθασαν στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί προωθήθηκαν στα Σχολεία για να αναρτηθούν.
Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν ήταν και πολλοί εκείνοι που βρέθηκαν στα προαύλια των σχολειών  καθώς οι περισσότεροι εκ των νέων (πλέον) φοιτητών, επέλεξαν να δουν, να μάθουν ή απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη γνώριζαν μέσω του διαδικτύου.  Οι περισσότεροι που έσπευσαν στα Λύκεια ήταν υποψήφιοι που είχαν απολέσει τους κωδικούς και ήθελαν να τους επανακτήσουν για να μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. 
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας, σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net, τόνισε πως η διαδικασία παραλαβής και διανομής των αποτελεσμάτων κύλησε ομαλά ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει τις ευχές του στους επιτυχόντες και παραινέσεις προς τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν.
Συγκεκριμένα συνεχάρη τους επιτυχόντες και ευχήθηκε να έχουν μία συναρπαστική φοιτητική ζωή, γεμάτη γνώση και εμπειρίες, ενώ σε όσους δεν τα κατάφεραν τους συνέστησε να μην το δουν ως αποτυχία  αλλά ως μία νέα αρχή, ως ξεκίνημα μίας καινούργιας προσπάθειας.

Η στατιστική πλευρά των επιτυχόντων:
Από τους 725 συνολικά επιτυχόντες στην Π.Ε. Καρδίτσας οι 620 προέρχονται από τα ΓΕΛ ενώ οι υπόλοιποι 105 από τα ΕΠΑΛ. Συνολικά 647 είναι τελειόφοιτοι ενώ οι υπόλοιποι 78 πέτυχαν την εισαγωγή τους μέσω της βαθμολογίας που κατοχύρωσαν τις προηγούμενες χρονιές. Το 1ο και 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας είχαν τους περισσότερους επιτυχόντες σε ότι αφορά τα ΓΕΛ ενώ το 2ο ΕΠΑΛ κατέγραψε μεγάλα ποσοστά επιτυχίων στα επαγγελματικά λύκεια.

karditsalive.net