Η εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση του ποδηλάτου που είχε υποσχεθεί ο δήμος Καρδίτσας, έχει αρχίσει και υλοποιείται δια μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σήμερα Τρίτη συναντήσαμε ένα συνεργείο Δημοτικών Αστυνομικών στην πλατεία Πλαστήρα, ενώ ένα άλλο ανάλογο υπήρχε στην κεντρική πλατεία, το οποίο απευθυνόταν στους συμπολίτες που κινούνταν σε αυτούς τους χώρους πάνω σε ποδήλατο.
Αρχικά τους ενημέρωναν ότι αυτό απαγορεύεται και στη συνέχεια τους διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο που υπογράφει ο δήμαρχος Καρδίτσας, ζητώντας να σεβαστούν οι ποδηλάτες τους κανόνες και τους δημόσιους χώρους.
Στο έγγραφο τονίζεται πως δεν ανεβαίνουμε στις πλατείες με το ποδήλατο, ότι τηρούμε τον ΚΟΚ, που αφορά και στους ποδηλάτες και ότι δεν αφήνουμε το ποδήλατο σε οποιοδήποτε σημείο και ιδιαίτερα σε σημείο που εμποδίζει την διέλευση πεζών.
Και καταλήγει με αναφορά στην ενημερωτική εκστρατεία της Δημοτικής Αστυνομίας, που στοχεύει στη συμμόρφωση όλων σε βασικούς κανόνες για μία πόλη καλύτερη, με περισσότερο ποδήλατο αλλά και περισσότερη ασφάλεια.

karditsalive.net