Μία σημαντική απόϕαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα στη χθεσινή του συνεδρίαση με την ομόϕωνη έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, το οποίο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος. Ο δήμαρχος ανέϕερε στα μέλη του ΔΣ ότι παρά την αρνητική υγειονομική και οικονομική συγκυρία, η διοίκηση του δήμου θεωρεί ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για επενδύσεις στη λίμνη Πλαστήρα, μέσα από διαθέσιμα ακίνητα και ϕυσικούς πόρους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους

Συνοπτικά οι τα περιουσιακά στοιχεία που σύντομα θα δημοπρατηθούν είναι:

Οι δημοτικοί ξενώνες Φυλακτής, Μορϕοβουνίου, Μεσενικόλα και Μοσχάτου (Τσαρδάκι)

Ξύλινοι οικίσκων (κιόσκια) περιμετρικά της λίμνης

Ορίζονται θέσεις για 5 κινητές καντίνες σε ισάριθμα σημεία του Δήμου, με πρόταση για το Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, Σταυρό Κερασιάς, Μορϕοβούνι, Μεσενικόλα και Λαμπερό, αποκλειστικά για δημότες, με προτεραιότητα τους καταγόμενους από τις αναϕερόμενες κοινότητες.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσϕαίρου, μπάσκετ, βόλευ, γήπεδα 5Χ5, κ.α., τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε προπονητικά κέντρα.

Δημοτικά θέατρα, πολιτιστικά κέντρα και άλλοι ελεύθεροι χώροι για βραχύβια χρήση (π.χ. θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες) με συμβολικό τίμημα.

Ελεύθεροι χώροι για ϕιλοξενία δραστηριοτήτων, μπορεί να αποδειχθεί πόλος έλξης θεματικού τουρισμού.

Το δημοτικό ακίνητο στη θέση «ΑΛΩΝΩ» Καλυβίων Πεζούλας, μέχρι πρότινος ήταν μισθωμένο, το οποίο θα διατεθεί σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, ένα ως αποθήκη και ένα ως κατάστημα, Α. 68,00 τ.μ. και Β. 65,00 τ.μ. αντίστοιχα.

Ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, με τον όρο να λειτουργεί όλο το χρόνο και να γίνεται η συντήρησή του, με αντιστάθμισμα την παραχώρηση χώρου με δικαίωμα αποκλειστικότητας στάθμευσης καντίνας.

Διανομή δωρεάν καστανομεριδίων άγριας καστανιάς στους μόνιμους κατοίκους των χωριών μας, με προτεραιότητα τους άνεργους νέους, με σκοπό τον εμβολιασμό και την παραγωγή κάστανου.

Διάθεση σε συμβολική τιμή των υπολειμμάτων από δασικά προϊόντα και υλοτομίες στους άνεργους μόνιμους κατοίκους των κοινοτήτων μας για βιομάζα η οποία θα παραδίδεται στον ενεργειακό Συνεταιρισμό (ΕΣΕΚ).

karditsapress.gr