Τελειωμό δεν έχουν τα αδιέξοδα που πέφτει πάνω τους το έργο του Διοικητηρίου Καρδίτσας. Σε σημείο που σου δίνει την αίσθηση ότι αντί να προχωρά, κατασκευαστικά, με το πέρας των μηνών, αυτό υποχωρεί.
Σήμερα που μιλάμε και μετά τα χρονικά περιθώρια που είχαν δοθεί στον εργολάβο να αποδείξει ότι έχει την δυνατότητα να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο, μέσω της εκτέλεσης εργασιών, δεν έχει μπει ούτε βίδα.
Βεβαίως και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, ενδιάμεσα προέκυψε ο "Ιανός" και απαιτήθηκε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης. Δόθηκε μία σχετική παράταση αλλά από τότε  έχουν περάσει πεντέμισι μήνες και η κατάσταση δεν δείχνει την παραμικρή βελτίωση.
Αυτή είναι και η εικόνα που μας μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία κατασκευής, παρά μόνο παρεμβάσεις αποκατάστασης.
Μάλιστα από την πλευρά του εργολάβου ζητήθηκε ένα ποσό που αφορά αυτές ακριβώς τις ζημιές που δημιούργησε η πλημμύρα. Από την Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας και συγκεκριμένα ο επικεφαλής κ. Κουτρομάνος, μας ενημέρωσε πως η επιτροπή θεομηνιών που έκανε έλεγχο, όντως διαπίστωσε ότι πρέπει να δοθεί ένα ποσό αλλά κατά πολύ μικρότερο από αυτό που ζητείται.
Από την πλευρά του εργολάβου έγινε ένσταση, καθώς επιμένει στην εκτίμηση της ζημιάς που υπέβαλλε και η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας θα την εξετάσει στην ερχόμενη συνεδρίασή της.
Πέραν αυτού, υπήρχε έντονος σκεπτικισμός για τα επόμενα βήματα, καθώς η αίσθηση που υπάρχει στην περιφέρεια είναι πως εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο συγκεκριμένος εργολάβος στις απαιτήσεις του έργου και η πιθανότητα του να κηρυχθεί έκπτωτος παραμένει πάνω στο τραπέζι.

karditsalive.net (Π.Κ.)