Ανοιχτά θα βρουν τα κυλικεία, πλην ενός, οι μαθητές των σχολείων που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καρδίτσας.

 Κάτι που στην εποχή του κορονοϊού δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητο και ας μην ξεχνάμε πως τα κυλικεία έκλεισαν τον Μάρτιο και μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, όπως αυτή ολοκληρώθηκε, δεν ξανάνοιξαν.

Στο ξεκίνημα όμως της φετινής θα λειτουργήσουν κανονικά αλλά  υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού  και η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε αυτά.

Για το θέμα το KarditsaLive.Net επικοινώνησε τόσο με τους επικεφαλής των σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Στ. Θεολόγη για την Πρωτοβάθμια και  κ. Θεοδ. Θεοδωρόπουλο για την Δευτεροβάθμια και μας διαβεβαίωσαν πως οι άνθρωποι που θα λειτουργήσουν τα κυλικεία είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι προβλέπει ο νόμος και έτοιμοι να τα εφαρμόσουν.

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια δεν υπάρχει κάποιο κυλικείο που να μην έχει μισθωθεί, οπότε όλα θα είναι στη διάθεση του σχολικού δυναμικού την προσεχή Δευτέρα, ενώ στα Δημοτικά κλειστό θα παραμείνει μόνο το κυλικείο στο σχολείο της Καρδιτσομάγουλας, αφού δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος να καταθέσει προσφορά και να το μισθώσει.

Π.Κ., karditsaLive.Net