Mετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΑΠΥ (Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας) εγκρίθηκε η προμήθεια ενός (1) ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (CTSIMULATOR) ενδεικτικού προϋπολογισμού 535.000,00€ πλέον ΦΠΑ για το Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Μετά την πρόταση του Διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας κ. Δ. Κατσικονούρη και την εισήγηση του Διοικητή της 5ης Υ.Π.ε. κ. Φώτη Σερέτη, ο οποίος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ, το ανωτέρω μηχάνημα αποτελεί επένδυση για το ΠΓΝ Λάρισας αλλά πάνω από όλα για τον πολίτη που χρήζει των ανωτέρω υπηρεσιών.

Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα το οποίο εντάσσεται στα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και τελεί υπό τον Καθηγητή - Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝ Λάρισας κ. Γ. Κύργια επικεντρώνεται στο σημείο που πρέπει να γίνει η θεραπεία για την εξειδικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου.

"Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Πρόεδρο Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Ιωάννα Καραβάνα για τη σημαντική συμβολή της στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια του Αξονικού Εξομοιωτή", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.