Tο σύγχρονο δαχτυλίδι αρραβώνων έχει μακραίωνη ιστορία και εντοπίζεται ήδη από τον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Στην Αίγυπτο έχουν βρεθεί μούμιες με μεταλλικό σύρμα γύρω από το τρίτο δάκτυλο των αριστερών χεριών τους, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων που σφράγιζε πίστη και αφοσίωση στο ταίρι τους. Δαχτυλίδια αρραβώνων χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε κάποιο βαθμό και στην αρχαία Ρώμη.
Περνώντας προς τα μεσαιωνικά χρόνια, οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι η πρώτη χρήση ενός διαμαντένιου μονόπετρου, με στόχο  να σηματοδοτήσει μια δέσμευση, συνέβη το 1477 όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μαξιμίλιαν της Αυστρίας έδωσε στη Μαρία της Βουργουνδίας χρυσό δαχτυλίδι με το γράμμα Μ που σχηματίστηκε από μικροσκοπικά διαμάντια. Κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων αυτή η παράδοση άρχισε να γίνεται συνήθεια για μια τελετή αρραβώνα.Υπάρχουν μάλιστα αναφορές σε δαχτυλίδια αρραβώνων στα έργα του Σαίξπηρ ενώ κατά τον 16ο αιώνα επικρατούσε η συνήθεια να δίνεται ένα ασημένιο δαχτυλίδι για να επισημοποιείται η δέσμευση και αργότερα, κατά τη διάρκεια του γάμου,γινόταν αντικατάσταση από ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Ο 17ος αιώνας σηματοδοτείται με μια πολύ ρομαντική εποχή στην Αγγλία, τη βικτωριανή. Λέγεται μάλιστα πως η βασίλισσα Βικτώρια ήταν πολύ ερωτευμένη με τον σύζυγό της, Άλμπερτ, πράγμα σπάνιο για βασιλικούς γάμους, οι οποίοι συχνά διοργανώνονταν για διπλωματικούς ή οικονομικούς σκοπούς. Τα βικτωριανά μονόπετρα δαχτυλίδια συχνά χαρακτηρίζονται από φανταστικά και ρομαντικά μοτίβα, όπως καρδιές, τόξα, λουλούδια, ακόμη και φίδια (τα οποία θεωρούνταν σύμβολο της αιωνιότητας). Προς το τέλος της βικτοριανής εποχής τα διαμάντια έγιναν το πιο κοινό χαρακτηριστικό των δαχτυλιδιών αρραβώνων, λόγω της συστηματικής εξόρυξης και εκμετάλλευσης διαμαντιών στη Νότια Αφρική.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η βιομηχανική επανάσταση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ευημερίας και την αυξανόμενη μεσαία τάξη σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Αμερικής.  Έτσι τα κοσμήματα ήταν πολύ πιο προσιτά από ποτέ. Η παράδοση και το στυλ των μονόπετρων καθιερώθηκε από τότε έως και σήμερα. Σίγουρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά περιμένουμε ότι ορισμένες από τις τάσεις που βλέπουμε σήμερα στα μονόπετρα θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό.
 

Φροντίστε κι εσείς να επιλέξετε το κατάλληλο μονόπετρο δαχτυλίδι που θα σφραγίσει την πολυπόθητη πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας. Στο kosmima24 θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από χρυσά μονόπετρα σε κίτρινο, λευκό και  ροζ χρυσό ή ακόμη και συνδυασμό χρωμάτων! Δαχτυλίδια σε προσιτές τιμές από χρυσό 9, 14 και 18 καρατίων διακοσμημένα με διαμάντια κοπής μπριγιάν ή άλλους πολύτιμους λίθους είναι έτοιμα να καταπλήξουν κάθε γυναικείο βλέμμα! Περιηγηθείτε στο Kosmima24.gr ή επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και διαλέξτε το μονόπετρο που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα της μέλλουσας νύφης και κάντε την πρόταση να μοιάζει ονειρεμένη! Οι παραγγελίες από το Kosmima24 γίνονται με δωρεάν έξοδα αποστολής και σε πολυτελή συσκευασία δώρου σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε.