Λεκές στο καινούργιο χαλί! Ό,τι πιο δύσκολο έχετε να αντιμετωπίσετε στο σπίτι σας είναι κάτι που να χαλάει όλη την αισθητική του. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αφαιρέσετε ακόμα τους πιο δύσκολους λεκέδες.
Τα χαλιά καλύπτουν ολόκληρες επιφάνειες μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα προσέχετε ώστε να μην πέσει τίποτα. Αν όμως συμβεί, οπλιστείτε με υπομονή και ακολουθήστε τα παρακάτω για τον καθαρισμό των χαλιών σας.
Σοκολάτα
Αν έχετε παιδιά, σίγουρα η σοκολάτα πρωταγωνιστεί στο σπίτι! Αν πέσει στο χαλί, βγάλτε με το χέρι όση σοκολάτα μπορείτε και έπειτα βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί, σκουπίζοντας τον λεκέ. Τρίψτε και γυρίστε το πανί όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να γίνει η επιφάνεια όπως πριν.
Κερί
Σε όλους αρέσει να ανάβουν κεριά και να κοιτάζουν τη φλόγα τους στο σαλόνι. Αν όμως πέσει στο χαλί, τότε κολλάει τόσο που είναι σαν να παγώνει πάνω του. Προσπαθήστε να το βγάλετε μόνο με τον εξής τρόπο: Πάρτε ένα χαρτί εφημερίδας πάνω από το κερί και πατήστε με καυτό σίδερο την επιφάνεια της για να απορροφήσει από κάτω το κερί.
Μέλι
Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να βγάλετε το μέλι με σαπουνάδα. Χρησιμοποιήστε πιρούνι για να μπορέσετε να αφαιρέσετε όσο μέλι γίνεται και έπειτα βάλτε πάνω από τον λεκέ αφρό ξυρίσματος. Μετά από λίγη ώρα τρίψτε τον με μία οδοντόβουρτσα. Τέλος, με ένα βρεγμένο πανί αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα.
Βρες το καλύτερο καθαριστήριο χαλιών όπου αφαιρούμε δύσκολους λεκέδες όπως είναι για παράδειγμα το μελάνι, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήρια. Τα καθαριστήρια χαλιών Expresso είναι στη διάθεσή σας στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα expresso.gr. Εκτός από καθαρισμό, τα χαλιά σας φυλάσσονται σε ειδικά μέρη χωρίς υγρασία και ήλιο ή επιδιορθώνονται με ειδικά εργαλεία.