Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρη Κονιδάρη εισήχθη για προληπτικούς λόγους και εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα. Είναι σε καλή κατάταση και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κονιδάρης με τον Αρχιεπίσκοπο έχει ήδη επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός, ενώ εκπρόσωπος τύπου τόνισε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν σταματάει να στέλνει το μήνυμα της τήρησης των μέτρων.
«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.
Ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στον Ευαγγελισμό και βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της καθηγήτριας πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Αναστασίας Κοτανίδου, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε υποβληθεί σε rapid test μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ωστόσο το τεστ ήταν αρνητικό.  Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, πριν από την συνάντηση είχε και πάλι υποβληθεί σε τεστ.  Θετικός βρέθηκε τελικά σε τεστ στο οποίο υπεβλήθει το βράδυ της Δευτέρας.

naftemporiki.gr