Υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, τάσσεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια. Σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των πολιτικών, οικονομικών ή άλλων επιδιώξεων που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά «θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!».
Την ίδια ώρα, πάντως, που η Υγειονομική Επιτροπή δεν επιτρέπει στον Παναγιώτη - Ραφαήλ να μεταβεί στη Βοστώνη για θεραπεία, απλοί πολίτες, φορείς, σύλλογοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν την οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ με δικά τους χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό που έχει μέχρι τώρα συγκεντρωθεί, ξεπερνά το 1,6 εκατ. ευρώ και καθημερινά αυξάνεται.
Οι αντιδράσεις
Με παρέμβαση στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απάντησε ο «Ρουβίκωνας», μέλη του οποίου πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Κάτω τα ξερά σας από τη Δημόσια Υγεία». Τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό ότι η μεγαλύτερη παράλειψή του είναι η σωτηρία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, καταδικάζοντας ένα παιδί 18 μηνών σε θάνατο.
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον ΕΟΠΥΥ «που διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα να επιλύσει άμεσα το ζήτημα και ο Παναγιώτης Ραφάηλ με έξοδα του ΕΟΠΥΥ να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες να ζήσει. Εξάλλου το Σύστημα Υγείας πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών για μεγάλο διάστημα από τα έξοδα της θεραπείας. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει λύση, θα συμβάλουμε και εμείς οικονομικά».

ethnos.gr