Οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρες, ωστόσο οφείλουμε να διασώσουμε την ψυχική μας υγεία μετά τη σωματική, αν θέλουμε να μείνουμε αλώβητοι από αυτήν την πανδημία.
Κανείς δεν ήταν έτοιμος για το ξέσπασμα αυτό και πολύ περισσότερο για τις συνθήκες στις οποίες μπήκαμε από την μία στιγμή στην άλλη. Αν νιώθετε λοιπόν ότι τα όριά σας στενεύουν, ζείτε μόνοι, οι συνθήκες τηλεργασίας και ταυτόχρονης απομόνωσης σας έχουν εξοντώσει συναισθηματικά κάντε κάτι για τον εαυτό σας και μιλήστε σε έναν ψυχολόγο.
Μερικοί άνθρωποι μπήκαν σε αυτήν την κατάσταση, ενώ ήδη αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, κακοποίηση, βία, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές ή είναι στην τρίτη ηλικία και νιώθουν ακόμα πιο ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στο νέο μοτίβο ζωής.
Ο ψυχολόγος μπορεί να σας προσφέρει:
Την ευκαιρία να ανοίξετε τα χαρτιά σας και να μιλήσετε ανοιχτά για όσα νιώθετε
Τη δυνατότητα να ακούσετε μία επιστημονική άποψη
Τη δημιουργία ενός άνετου και ασφαλούς περιβάλλοντος όπου μέσα από ερωτήσεις θα αναζητήσετε μαζί τη δική σας αλήθεια
Την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης
Την αναζήτηση της αληθινής σας ταυτότητας
Τη βοήθεια που χρειαζόσασταν τόσο καιρό και διστάζατε να το κάνετε πράξη
Τη συμπαράσταση ώστε να ξεπεράσετε τα ψυχικά απομεινάρια του κορονοϊού, εφόσον νοσήσατε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο
Η δυνατότητα της διαδικτυακής επικοινωνίας με έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, εμπνέει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού δεν χρειάζεται να κάνετε άσκοπες μετακινήσεις, αλλά από το σπίτι σας να πραγματοποιήσετε τη συνεδρία σας, εύκολα και γρήγορα.
Κάντε αυτό το δώρο ψυχής στον εαυτό σας τώρα που το έχετε περισσότερο ανάγκη από ποτέ! Κινητοποιηθείτε, το αξίζετε!
Έλενα Μπεχτσή
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Θεσσαλονίκη
Ιστοσελίδα: psychologos-bechtsi.gr