Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του στον Τύπο, αλλά και τους χειρισμούς του σε βάρος των συναδέλφων του στην Εισαγγελία της Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.
Στην πειθαρχική έρευνα, που θα διενεργήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα εξεταστούν όσα κατήγγειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς, Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αλλά και υπάλληλοι της Εισαγγελίας σε βάρος του κ. Αγγελή.
Συγκεκριμένα, η κ. Τουλουπάκη  είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές όταν είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.
Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις χρονολογικές κινήσεις των εκκρεμών υποθέσεων, γεγονός που, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του εποπτεύοντος της εισαγγελίας Διαφθοράς.
Με βάση το Σύνταγμα, πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού μπορεί να διατάξει μόνον ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς ο ερευνών αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλας, είναι ομοβαθμός του. Αντίθετα, έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει πειθαρχικά όσα αναφέρονται σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων  εισαγγελέων της. Γι' αυτόν τον λόγο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα κατά του κ. Αγγελή στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (πρόεδρο του ΣτΕ).
Συνεπώς, η έρευνα που διενεργείται αφορά συνολικά στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις τόσο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, όσο και του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

naftemporiki.gr