Αναβαθμίζεται πλήρως η Σήραγγα της Κατερίνης με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν μεθαύριο Τετάρτη 30  του μηνός, ώστε  να αυξηθεί το παρεχόμενο επίπεδο ασφάλειας προς τους οδηγούς, εφάμιλλο με αυτό των νέων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου και να εναρμονιστεί με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφαλούς λειτουργίας σηράγγων.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο “Οι εργασίες αναβάθμισης της σήραγγας κρίθηκαν απαραίτητες και δρομολογήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, που έχει αναλάβει και την ευθύνη επίβλεψης και χρηματοδότησης μέρους αυτών. (…)
Χαρακτηριστικότερο πρόβλημα αποτελεί η αντοχή της υποδομής σε φωτιές πολύ μεγάλου πυροθερμικού φορτίου, δεδομένης της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Για τον καλύτερο δυνατό  συντονισμό και την ετοιμότητα του προσωπικού όλων των  Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαία Αυτοκινητόδρομων, ΕΚΑΒ), θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 του μηνός άσκηση ευρείας κλίμακας στη Σήραγγα, κατά την οποία θα αποκλειστεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Βόρειο Κατερίνης έως τον Α/Κ Νότιο Κατερίνης από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου.
Η Σήραγγα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί από το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου, τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στον κλάδο προς Αθήνα.
(…)Με το τέλος και της δεύτερης φάσης θα δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία μια αναβαθμισμένη, σύγχρονη και ασφαλής Σήραγγα, εφάμιλλη σε εξοπλισμό των άλλων τριών σηράγγων του αυτοκινητόδρομου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν σε 16-18 μήνες περίπου, αναμένεται να παρατηρηθούν πιθανές καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, κυρίως κατά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από τη ζώνη εργασιών και ιδιαίτερα σε περιόδους τριημέρων κι εορτών, κατά τις οποίες παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο.(…)
Συνιστάται επίσης να τηρούνται οι προβλεπόμενες κατά τη σήμανση αποστάσεις κατά τη διέλευση των οχημάτων από τη Σήραγγα” καταλήγει η ανακοίνωση