Μια γυναίκα ηλικίας 36 ετών είναι το τέταρτο επιβεβαιώμενο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Αθήνα.
Η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Μιλάνο.
Η 36χρονη νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Αττικόν, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Εντός της ημέρας αναμένεται νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια 38χρονης η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία και  πήγε οικειοθελώς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. Η ίδια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ειδικό θάλαμο. Μαζί της νοσηλεύεται και το παιδί της το οποίο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό και εμφανίζει ήπια συμπτώματα.
Και για τις δύο περιπτώσεις πάντως ακολουθήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης των ατόμων που ήρθαν σε επαφή τόσο με την 38χρονη όσο και με το παιδί.
Το τρίτο κρούσμα εμφανίστηκε στην Αθήνα. Μια γυναίκα 40 ετών, υπάλληλος στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε ταξιδέψει και εκείνη πρόσφατα στην Ιταλία.
Οι «λάθος» κινήσεις της 40χρονης
Η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος που τελικά αποδείχθηκε το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Η γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία, πήγε πρώτα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία» όπου και περίμενε στην ουρά για δύο ώρες. Εκεί, καθώς δεν φορούσε μάσκα και είχε ελευθερία κινήσεων, είναι δυνατόν να κόλλησε και άλλους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Αφού κουράστηκε να περιμένει τόσες ώρες, η 40χρονη γυναίκα αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνόδευσαν ο σύζυγός της, μία φίλη της και ένα ακόμη άτομο. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι ελέγχθησαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.
Τελικά, αφού διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό, η τραπεζική υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Αττικόν».
H επιπολαιότητα της 40χρονης δεν τελειώνει εκεί, όμως… Η γυναίκα συνέχισε κανονικά τη ζωή της, αφού επέστρεψε από την Ιταλία κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα: πήγε στη δουλειά της και σε διάφορα άλλα μέρη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα από το Μαρούσι είχε αυτήν την εβδομάδα τα γενέθλιά της και πήγε στη δουλειά της, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, με γλυκά. Οι συνάδελφοι έσπευσαν να της ευχηθούν και πολλοί από αυτούς την φίλησαν…
Εκτός αυτού, η 40χρονη έστειλε την κόρη της, η οποία είχε ταξιδέψει μαζί της στο Μιλάνο, σε σχολική εκδρομή με 100 συμμαθητές της στο Λονδίνο. Ως αποτέλεσμα, τρία σχολεία της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.

(in.gr)