«Περίπλοκο» θα είναι το σκηνικό του καιρού κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, καθώς πέραν της ηλιοφάνειας και των υψηλών θερμοκρασιών, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδίως στα δυτικά.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21 έως 35, στα νότια ηπειρωτικά από 22 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 29 και στην Κρήτη από 20 έως 30.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τις μεσημβρινές ώρες έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα αγγίξει τους 33 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

naftemporiki.gr