Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι πόλεις έχουν βάλει τα γιορτινά τους και όλα τα μαγαζιά έχουν γεμίσει τις βιτρίνες τους με εκτυφλωτικούς στολισμούς. Μήπως εσύ αντί να απολαμβάνεις όλη αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα, κάθεσαι και σπας το κεφάλι σου για να βρεις τι δώρο θα πάρεις πάλι για την οικογένεια και τους φίλους σου;

 

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πάτησες στο σωστό άρθρο. Παρακάτω θα βρεις μερικές κλασικές αλλά δοκιμασμένες ιδέες για να ευχαριστήσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους, χαρίζοντάς τους ένα δώρο που θα τους ενθουσιάσει.

 

Μια δωροκάρτα με πολλή αγάπη

 

Συνήθως τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τι δώρο να αγοράσουμε για κάποιον είναι ρούχα ή κοσμήματα. Αν και είναι χρήσιμα δώρα, πάντα παραφυλά ο κίνδυνος του να πάρεις το λάθος νούμερο ή να μην πετύχεις το γούστο του παραλήπτη. Για να αποφύγεις τέτοιου είδους απογοητεύσεις και αμήχανες στιγμές, πολλά καταστήματα προσφέρουν δωροκάρτες, που κυμαίνονται σε διάφορες τιμές ανάλογα με τα πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, και ο κάτοχός τους μπορεί να τις εξαργυρώσει αγοράζοντας ό,τι ποθεί η καρδούλα του.

 

Κάτι για να ευθυμήσουμε

 

Ένα μπουκάλι καλό κρασί ή σαμπάνια είναι πάντα μια έξυπνη και γρήγορη λύση για να εντυπωσιάσεις τους γονείς ή τους φίλους που ξέρουν από καλό αλκόολ. Η επιλογή από πολλά και διαφορετικά είδη αλλά και μάρκες ποτών γίνεται πιο εύκολη αν δεις τα δώρα για τα Χριστούγεννα από το Wine Outlet, καθώς από την τεράστια ποικιλία τους έχουν ξεχωρίσει εκείνα που ταιριάζουν ειδικά για την περίσταση των Χριστουγέννων.

 

Ένα καλάθι για να ευθυμήσουμε

 

Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο φαντασμαγορικό από ένα απλό μπουκάλι, υπάρχει και η επιλογή του να αγοράσεις ένα καλάθι δώρου με κάποιο ποτό. Πιο συγκεκριμένα, τα καλάθια δώρα Χριστουγέννων από την Cava Canava όχι μόνο έχουν μια εξαίσια ποικιλία αλκοολούχων ποτών, αλλά ο στολισμός του καλαθιού μπορεί να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό αποδέκτη δώρου.

 

Κάτι για το σπίτι

 

Πριν πέσεις να με φας, θα δεις ότι αυτή η κατηγορία είναι η πιο απλή. Ακόμα και αν δεν θυμάσαι να έχεις ακούσει τον άνθρωπο για τον οποίο αναζητάς δώρο να παραπονιέται ότι κάτι λείπει από το νοικοκυριό του, υπάρχουν κάποια πράγματα που όσα και αν έχεις ποτέ δεν είναι αρκετά. Μερικά από αυτά είναι τα αρωματικά κεριά, τα σετ πετσετών προσώπου, χεριών και μπάνιου, σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες, κουβερτούλες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και κούπες - χριστουγεννιάτικες ή απλές.

 

Κάλτσες

 

Και αυτή είναι μια κατηγορία που θέλω να με ακούσεις πριν βιαστείς να την απορρίψεις. Φυσικά, δεν προτείνω να αγοράσεις αυτές τις γνωστές άσπρες κάλτσες που φτάνουν σχεδόν μέχρι το γόνατο - αν και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι αρκετά ζεστές. Αντιθέτως, πλέον υπάρχουν άπειρες κάλτσες με αξιαγάπητα αλλά και αστεία σχέδια, που πέρα από την λειτουργία του να κρατάνε τα πόδια ζεστά, ολοκληρώνουν και “ανεβάζουν” το κάθε outfit. Προσωπικά, λατρεύω τις κάλτσες που έχουν σχέδια φαγητό, όπως κομμάτια πίτσα και αβοκάντο. Αλλά για να είμαστε και στο πνεύμα της εποχής, μπορείς να βρεις κάλτσες με άπειρα χριστουγεννιάτικα σχέδια.

 

Αποφάσισες, τελικά, τι δώρα θα πάρεις στους αγαπημένους σου φέτος;