Η λεύκανση είναι μία ιατρική οδοντιατρική πράξη που πρέπει να πραγματοποιείται από έμπειρο οδοντίατρο. Οι τρόποι λεύκανσης είναι δύο είτε στο σπίτι με μασελάκι είτε στο ιατρείο με μηχάνημα.
Αν η διαδικασία γίνεται στο σπίτι με μασελάκια, τότε θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά όλες οι οδηγίες του γιατρού, ειδάλλως η λεύκανση δοντιών προτείνεται να λαμβάνει χώρα στο ιατρείο. Δεν έχει μεγάλη διάρκεια και ο ασθενής δεν νιώθει κάποια ενόχληση που μπορεί να κάνει τη διαδικασία δύσκολη.
Ο συνηθέστερος λόγος που κάποιος θα επιλέξει να κάνει λεύκανση είναι το κιτρίνισμα των δοντιών που έχει έτσι κι αλλιώς εκ γενετής ή που γίνεται με το πέρασμα του χρόνου φυσικά, από χρωστικές που περιέχουν τα διάφορα ροφήματα και οι καφέδες.
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόχρωση των δοντιών σας, το επόμενο βήμα είναι η λεύκανση!
Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών σας και αποτελούν και τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα μπει στη διαδικασία της αισθητικής οδοντιατρικής;
Πρώτα απ’ όλα είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης, την οποία δεν μπορεί κανείς να την αναχαιτίσει. Έπειτα, το τσιγάρο, ο καφές, τα αναψυκτικά τα χρωματιστά φρούτα αποτελούν επίσης έναν λόγο χρωματισμού του σμάλτου.
Παθολογικά, αν σχηματιστεί πολλή πλάκα και πέτρα, θα παρουσιαστεί σχεδόν σίγουρα διαφορετική απόχρωση από τη συνηθισμένη. Επίσης ένα τραύμα στα δόντια, μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες!
Έχει υψηλό κόστος η λεύκανση;
Η τιμή της λεύκανσης είναι απόλυτα προσιτή για όλους και αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο lowbudget εργασίες αισθητικής οδοντιατρικής!

Τσεγρένη Θεοδώρα

Χειρουργός Οδοντίατρος - Αθήνα