Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο Ζάππειο, στη διάρκεια ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εισέβαλαν στην αίθουσα.
Νοσοκομειακοί γιατροί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ζάππειο επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι διαμαρτυρόμενοι ωστόσο, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα και διέκοψαν την ημερίδα.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε από την πλευρά του «την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας».
«Σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας από «με την επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς και εργαζόμενους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ