Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια της ΕΑΔ, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν παρατηρήθηκε καμία παράβαση. Το διάστημα αφορά στο δεκαήμερο 6-16 Ιανουαρίου. Συνολικά ελέγχθησαν 352 καταστήματα και δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων, ενώ σε σύνολο 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν με το συνολικό ύψος των προστίμων να φτάνει τις 38.800 ευρώ.
Οπως αναφέρει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24:00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 1 τα ξημερώματα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι περιοχές που ελέγχθησαν ήταν... υψηλού κινδύνου, όπως η Καλλιθέα, το Κουκάκι κι ο Δήμος Αθηναίων. Ακόμη, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Κάτω Αχαΐα, αλλά και στη Ναύπακτο, όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Καμία παράβαση επίσης δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

ethnos.gr