Στον ιατρικό της φάκελο της Γεωργίας Δασκαλάκη, που νοσηλεύθηκε πριν επτά μήνες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης, υπογραμμίζει το Νοσοκομείο.
Στην ανακοίνωση το Ωνάσειο εξηγεί ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο και ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες.
Η δήλωση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο,το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.
Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.
Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».
Πληροφορίες από ΕΟΦ για την κεταμίνη ζητεί η ανακρίτρια
Με εξαντλητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάκριση για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, που ήδη είναι κρατούμενη προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση υπέβαλε χθες αίτημα στον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για να πάρει πρόσθετες πληροφορίες για την ουσία κεταμίνη, στη χορήγηση της οποίας έχει αποδοθεί ο θάνατος του παιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ