Εξιτήριο έλαβε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, όντας κρούσμα κοροναϊού.
Το μεσημέρι η Downing Street ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
«Ο πρωθυπουργός έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα συνεχίσει την ανάρρωσή του, στο Checkers», όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν στον πρωθυπουργό να μην επιστρέψει αμέσως στα καθήκοντά του.
Ο Μπόρις Τζόνσον «θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους του St Thomas για τη εξαιρετική φροντίδα που έλαβε» καταλήγει η ανακοίνωση της Downing Street.
Νοσηλεία μίας εβδομάδας
Ο πρωθυπουργός εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 8 μ.μ. την Κυριακή 5 Απριλίου και την επομένη μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων του. Εκτός ΜΕΘ τέθηκε την Πέμπτη το βράδυ.
Ο Μπόρις Τζόνσον δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση το βράδυ του Σαββάτου για να επαινέσει το προσωπικό στο νοσοκομείο του St Thomas.
«Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά, τους χρωστάω τη ζωή μου», είπε.
Την Κυριακή το πρωί, ο γραμματέας επιχειρήσεων Αλόκ Σαρμ είπε στην Sky News ότι ο Τζόνσον ήταν «σε πολύ καλή διάθεση» και ότι «περπατούσε λίγο».
Δήλωση της αρραβωνιαστικιάς του
Η Κάρι Σίμοντς, η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υπήρξαν στιγμές που «ήταν πράγματι πολύ σκοτεινές» καθώς ο πρωθυπουργός μαχόταν τον κοροναϊό.
Σε ένα tweet, είπε: «Υπήρξαν στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πολύ σκοτεινές πράγματι. Η καρδιά μου είναι με όλους όσους βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, ανησυχούν άρρωστοι για τους αγαπημένους τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους έστειλαν τέτοια μηνύματα υποστήριξης. Σήμερα αισθάνομαι απίστευτα τυχερή».

Πηγή: theguardian.com