Οι τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο Newsweek και είπαν πως μέσα σε 96 ώρες οι Ρώσοι θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Κίεβο. Οι Ουκρανοί – λένε οι αξιωματούχοι- δεν μπορούν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην πρωτεύουσα η οποία ήδη πολιορκείται από ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν πως στόχος της Μόσχας στο Κίεβο είναι να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν ή αλλιώς να τις καταστρέψει. Μάλιστα λένε πως όταν πέσει η πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα θα πέσει και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη ενός ανώτερου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Ρωσίας. Ο ίδιος είπε στο Newsweek: «Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες»
Το πιστεύουν και οι Ουκρανοί;
Πάντως και κάποιοι Ουκρανοί δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του πολέμου με τη Ρωσία. Πηγή κοντά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να πέσει σε 96 ώρες, αλλά τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζελίνσκι θα καταρρεύσει.

(in.gr)